Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Świat Wioska Dom Ja? Ogloszenia 

Musisz byś zalogowany(a) aby w pełni korzystać z serwisu..

Zaloguj się ⇒
Rejestracja nowego konta ⇒

Wiesiek dodał(a): 2017-12-27 22:33:25  

Wigilia po staropolsku czyli karp bez kości i inne potrawy

Już za kilka godzin usiądziecie do wigilijnego stołu. Pojawi się na nim karp, czerwony barszcz lub zupa grzybowa, pierogi i wszelkie inne smakołyki. Jak jednak przygotowywano je kilka wieków temu? Krótkie wskazówki kulinarne znajdziemy w pierwszej polskiej książce kucharskiej pt. _Compendium Ferculorum albo zebranie potraw_, wydanej w 1682 roku. Link ⇒

Zdjęcie udostępnione ze strony: https://histmag.org/grafika/00-55_uczta-wydana-przez-jana_min_500x400.jpg

Status Link do postu
0

Ostatnie komentarze na forum dodali:

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4037197 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.

Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.