Chrust na piwie


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Chrust na piwie


Autor: KGW  Dział: ciasta Dodano: 2013-01-22 21:23 -+
Chrust na piwie

Skład:
2 czubate szklanki mąki(pojemność.250 gram) 5 żółtek 1/2 szklanki piwa szczypta soli cukier puder z wanilią do posypania olej do smażenia

Opis:

Przesiać mąkę do miseczki, dodać szczyptę soli, żółtka i piwo, zagnieść szybko ciasto. Odstawić na 10 min, żeby odpoczęło. Rozwałkować ciasto tak by było bardzo cieniutkie i pociąć na paski o kształcie prostokąta na ok. 5 cm x 2 cm, po środku robić małe przecięcia. Wywijamy faworki, najlepiej przygotować wszystkie na raz bo smażą się bardzo szybko i łatwo przepalić je. Smażyć na małym ogniu, na dobrze rozgrzanym tłuszczu na jasno złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku i posypać pudrem z wanilią.

Tagi: Chrust na piwie, ciasta


Galeria zdjęć (8)

Chrust na piwie Chrust na piwie Chrust na piwie Chrust na piwie Chrust na piwie Chrust na piwie Chrust na piwie Chrust na piwie

#

fb

KGW dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Eliza: Bardzo smaczne! poszly szybciej niz to piwo z lodowki

Dodano: 2013-02-08 22:23:48 Odpowiedz

 ~ Dorota: Właśnie dzisiaj smażyłam na tłusty czwartek pyszne;Pozdrawiam.

Dodano: 2013-02-06 19:56:44 Odpowiedz

 ~ grażyna: Czas najwyższy na faworki! - dzięki za przepis (inny niż mój) pozdrawiam

Dodano: 2013-02-01 08:06:25 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10865898 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.