Parówki w cieście


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Parówki w cieście


Autor: Marta  Dział: dania Dodano: 2012-01-30 00:50 -+
Parówki w cieście

Skład:
25 dkg mąki
7 szt. parówek lub 14 serdelek
2 dkg drożdży
4 łyżki mleka
2 łyżki śmietany
1 jajo
1 łyżka oleju
1 łyżeczka cukru
szczypta soli

smażone grzyby z cebulą
ser żółty
zioła prowansalskie
świeża natka pietruszki
ketchup

Opis:

Drożdże rozmieszać z podgrzanym wcześniej mlekiem, dołożyć cukier i odstawić na chwileczkę do wyrośnięcia. Następnie do mąki dołożyć resztę składników wraz z tym rozczynem drożdżowym. Wyrobić ciasto, rozwałkować, pokroić na paski długości parówki, szerokości ok. 4cm. Posmarować białkiem, nałożyć smażone grzyby, położyć parówkę i zawinąć. Na wierzch ułożyć ser żółty, posypać ziołami i piec ok 30 min. (będą mieć kolor chlebowy. Po upieczeniu udekorować ketchupem, natką pietruszki, pomidorkiem. Można podać na liściu sałaty.

Tagi: Parówki w cieście, dania


#

fb

Marta dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Wafel
Rurki
Zośka

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Dorota: bardzo smakowicie to wyglada

Dodano: 2012-11-06 17:28:04 Odpowiedz

 ~ g5: [***]

Dodano: 2012-11-06 17:27:10 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10894883 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.