Ruskie pierogi


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Ruskie pierogi


Autor: Anna  Dział: dania Dodano: 2011-11-09 23:34 -+
Ruskie pierogi

Skład:
Na ciasto:
400 g mąki
2 jajka
3/4 szklanki letniej wody

Na nadzienie:
750 g ziemniaków
250 g twarogu
2 cebule
2 łyżki masła
sól, pieprz

Opis:

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć z zmielonym twarogiem i przetartymi ziemniakami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, wyrabiać je przez ok. 5 minut. Następnie cienko rozwałkować, dużą szklanką wycinać kółka. Na każde z nich nakładać po łyżeczce farszu i dokładnie sklejać. Gotować w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oleju do momentu aż wypłyną na wierzch. Najlepiej smakują jak zrobi je mama :-)

Tagi: Ruskie pierogi, dania


Galeria zdjęć (2)

Ruskie pierogi Ruskie pierogi

#

fb

Anna dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Pierożki pieczone z kapustą
Surówka z włoskiej kapusty

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ A.dusia: Te pierogi są świetne , najlepsze robi mama lub babcia

Dodano: 2011-11-19 12:24:55 Odpowiedz

 ~ smakosz: Są pyszne!!!

Dodano: 2011-11-11 09:18:15 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10904977 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.