Leczo z cukini


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Leczo z cukini


Autor: Wiesiek  Dział: dania Dodano: 2013-09-27 20:00 -+
Leczo z cukini

Skład:
2 cukinie 2 czerwone papryki 3 cebule 25 dkg kiełbasy 3 listki lubczyku 100g przecieru pomidorowego 4 łyżki oleju 5 szklanek wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka papryki w proszku pieprz

Opis:

Na rozgrzany olej w garnku wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę. Smażymy aby cebula miała ładny rumiany kolor. Następnie dodajemy paprykę i cukinie. Oczywiście cukinia powinna być obrana i pokrojona w kostkę, tak samo papryka. Chwile dusimy ciągle mieszając.
Wlewamy wodę, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką w proszku. No i do tego wrzucamy najważniejszą przyprawę, liście lubczyku, które dają wspaniały smak i zastępują tak popularne kostki rosołowe. Gotujemy aż papryka będzie miękka. Na końcu dodajemy przecier pomidorowy rozmieszany z odrobiną wody, zagotowujemy. Leczo jest gotowe najlepiej smakuje na drugi dzień :)


Galeria zdjęć (5)

Leczo z cukini Leczo z cukini Leczo z cukini Leczo z cukini Leczo z cukini

#

fb

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Biszkopt kakaowy – przepis podstawowy
Masa grysikowa do ciasta
Piernik Kasi

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10924534 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.