Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Masa grysikowa do ciasta


Autor: Wiesiek  Dział: ciasta Dodano: 2016-03-24 21:27 -+
Masa grysikowa do ciasta

Skład:
3 szklanki mleka 7 - 8 czubatych łyżek grysiku (kasza manna) 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka masła 2 łyżki cukru pudru sok z cytryny kieliszek spirytusu lub cytrynówki

Opis:

Grysik ugotować na mleku z cukrem i cukrem waniliowym, po czym odstawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru na bardzo puszystą masę. Dodawać stopniowo po łyżce wystudzony grysik ucierając tak by połączyć masę. Na końcu dodać sok z cytryny i spirytus. Należy uważać,aby masło i wystudzony grysik miały mniej więcej jednakową temperaturę.


Galeria zdjęć (2)

Masa grysikowa do ciasta Masa grysikowa do ciasta

TAGI: Przepisy ciasta Wiesiek

fb

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Piernik Kasi
Makaron z kurczakiem, fasolą i pieczarkami
Papryka marynowana

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10868482 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 8.2 °C Prędkość wiatru: 9.9 km/h Kierunek wiatru: 271 °
Ciśnienie: 976 hPa Wilgotność powietrza: 99.5 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ