Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Pierogi razowe z kaszą gryczaną


Autor: Wiesiek  Dział: dania Dodano: 2013-05-29 22:40 -+
Pierogi razowe z kaszą gryczaną

Skład:
NA CIASTO: 1 jajko 1 szk. wody 1/5 szk. mąki 1/5 szk. mąki razowej NA FARSZ: 1 woreczek kaszy gryczanej (100 g) 1 duża cebula 1 jajko przyprawy pieprz, kminek, papryka, sól margaryna lub olej do smażenia

Opis:

Kaszę gryczaną ugotować tak jak podaje producent na opakowaniu. Usmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę tak by miała złoty kolor. Następnie dodaj odsączoną kaszę, przypraw i jeszcze przez chwile smaż ciągle mieszając. Odstaw farsz by ostygł.
W tym czasie zarabiamy ciasto pierogowe z podanych składników. Rozwałkuj ciasto i wykrój szklanką okrągłe placki.
Do ostudzonego farszu dodaj jajko i dokładnie wymieszaj, nałóż łyżeczką na pokrojone ciasto. Sklej pierogi i dokładnie zagnieć widelcem.
Pierogi ugotować w osolonej wodzie (3 litry wody 1 łyżka soli). Podawać z roztopionym masłem lub śmietaną.


Galeria zdjęć (7)

Pierogi razowe z kaszą gryczaną Pierogi razowe z kaszą gryczaną Pierogi razowe z kaszą gryczaną Pierogi razowe z kaszą gryczaną Pierogi razowe z kaszą gryczaną Pierogi razowe z kaszą gryczaną Pierogi razowe z kaszą gryczaną

#

fb

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Biszkopt kakaowy – przepis podstawowy
Masa grysikowa do ciasta
Piernik Kasi

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 16136847 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 19.25 °C Prędkość wiatru: 9.95 km/h Kierunek wiatru: 322 °
Ciśnienie: 984.17 hPa Wilgotność powietrza: 54.92 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.