Sernik z wiaderka


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Sernik z wiaderka


Autor: Marta DST  Dział: ciasta Dodano: 2014-04-07 12:02 -+
Sernik z wiaderka

Skład:
10 jajek 1 kg sera z wiaderka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka kaszy manny 3/4kostka margaryny lub masła 1 szklanka cukru cukier waniliowy i bakalie (opcjonalnie)

Opis:

Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym (ja to robiłam za pomocą blendera), następnie dodajemy kaszę mannę, budyń, stopiony ostudzony tłuszcz i mieszamy z serem z wiaderka. Ubić pianę z białek i wymieszać ręcznie za pomocą pałki z masą serową.
Tortownicę o średnicy 27cm posmarować tłuszczem obsypać bułka tartą wlać masę serową i piec w 180stopniach około 50 do 60 minut.

WAŻNE! po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika - sernik stygnie w piekarniku. Sernik jest puszysty i rozpływa się w ustach upiekłam w sobotę i ocalał kawałeczek do zdjęcia :) polecam. Smacznego.


Galeria zdjęć (1)

Sernik z wiaderka

#

fb
Pliki cookie są wyłączone.

Marta DST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Schab ze śliwką
Królewiec
Sałatka z makaronem ryżowym (od Ani)

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ ala: wygląda pysznie

Dodano: 2014-10-27 21:26:10 Odpowiedz

 ~ doda2xl: Pysznie wygląda-napewno też tak smakuje

Dodano: 2014-04-10 20:28:37 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10863878 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.