Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Piernik Kasi


Autor: Wiesiek  Dział: ciasta Dodano: 2016-02-08 17:15 -+
Piernik Kasi

Skład:
3 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1/2 słoiczka powidła śliwkowego 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika rodzynki (50g) orzechy (50g)

Opis:

Orzechy drobno posiekać lub zetrzeć w maszynce. Wszystkie składniki wymieszać i wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temperaturze 180 °C.


Galeria zdjęć (4)

Piernik Kasi Piernik Kasi Piernik Kasi Piernik Kasi



Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4076465 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.

Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.