Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Piernik Kasi


Autor: Wiesiek  Dział: ciasta Dodano: 2016-02-08 17:15 -+
Piernik Kasi

Skład:
3 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1/2 słoiczka powidła śliwkowego 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika rodzynki (50g) orzechy (50g)

Opis:

Orzechy drobno posiekać lub zetrzeć w maszynce. Wszystkie składniki wymieszać i wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temperaturze 180 °C.


Galeria zdjęć (4)

Piernik Kasi Piernik Kasi Piernik Kasi Piernik Kasi


fb

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4090479 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.

Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.

Szanowny Użytkowniku,

przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszych serwisów.
Zamykając ten komunikat, zgadzasz się na wskazane poniżej działania:
Stosowanie plików cookies i innych technologii w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu.
Zakres wykorzystywania plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki. Bez wprowadzenia zmian ustawień, informacje w plikach cookies mogą być zapisywane w pamięci Twojego urządzenia.

Podstawowe zasady korzystania z naszych serwisów zostały określone w tym regulaminie.