◄
Skład:
Biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
4 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki maki zwykłej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1 kg twarogu(2x mielonego)
2 cukry waniliowe
0,5 szklanki cukru
0,5 słoika dżemu z czarnej porzeczki
0,5 tabl. gorzkiej czekolady
1 kostka masła
Żółtka ucierać mikserem z cukrem,mąką i proszkiem.Białka ubić na sztywno i dodać do żółtek.Wymieszać drewnianą łyżką i wlać do blaszki 23x26 piec 30 minut w temp.180 stopni. Masa:masło zmiksować z cukrem dodając pomalutku ser i cukier waniliowy.Kiedy biszkopt przestygnie przekroić go na pół;jedną połowę smarujemy dżemem-nakładamy połowę masy serowej-przykrywamy drugą połową biszkoptu, którą smarujemy dżemem i nakładamy 2-gą połowę masy serowej.Na wierzch posypujemy tartą czekoladą-wkładamy do lodówki na 12 godzin(najlepiej na noc)Jemy następnego dnia i wierzcie mi,że smakuje lepiej niż niejeden tort. SMACZNEGO!!!Pozdrowienia dla autora tych świetnych stron.
~ Wiesiek: Dziękuje! przepraszam za tą awarie . Dodając przepis stała się Pani współautorką tej strony. Pozdrawiam.
Dodano: 2012-08-12 21:29:20 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 13031736 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.