Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Jagodzianki


Autor: Dorota  Dział: desery Dodano: 2012-11-10 00:53 -+
Jagodzianki

Skład:
500g mąki pszennej 100g cukru 80g margaryny 50g świeżych drożdży 1 szkl. mleka 2 żółtka 1 jajko całe cuk. waniliowy szczypta soli jagody(świeże lub ze słoika)

Opis:

Drożdże rozrobić w mleku,dodać mąkę,cukier,
margarynę roztopioną i jajka.Dobrze wyrobić ciasto
dodając sól i cukier waniliowy.Gdy ciasto jest dobrze wyrobione, bierzemy jagody i wkładamy do
ciasta formując kulkę(jak pączki)nadając owalny
kształt naszej jagodziance.Blaszkę posypujemy mąką
i układamy jagodzianki zlepioną częścią ciasta
na blachę.Odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.
Przed wstawieniem do piekarnika,wierzch jagodzianek smarujemy "roztrzepanym" białkiem.
Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.

Tagi: Jagodzianki, desery


TAGI:

fb

Dorota dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4090475 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.

Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.

Szanowny Użytkowniku,

przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszych serwisów.
Zamykając ten komunikat, zgadzasz się na wskazane poniżej działania:
Stosowanie plików cookies i innych technologii w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu.
Zakres wykorzystywania plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki. Bez wprowadzenia zmian ustawień, informacje w plikach cookies mogą być zapisywane w pamięci Twojego urządzenia.

Podstawowe zasady korzystania z naszych serwisów zostały określone w tym regulaminie.