Ciasto miodowe


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Ciasto miodowe


Autor: brak  Dział: ciasta Dodano: 2011-11-02 16:00 -+
Ciasto miodowe

Skład:
Skladniki :
30 dag mąki
1 jajko
1 łyżeczka sody
2 łyżki miodu
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżki mleka

Ciasto biszkoptowe
3 jajka
3 łyżki mąki
3 łyżki cukru
3 łyżki wody

Masa
1/2 litra mleka
1 łyżka mąki pszennej z czubkiem
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
2 cukry waniliowe
1 masło

Opis:

Połączyć wszystkie składniki i zrobić 2 placki. Piec każdy oddzielnie po 15 minut w 170 stopniach C.Przepis na ciasto biszkoptowe:Jajka, mąkę, cukier i wodę utrzeć na gładką masę. Piec 25 - 30 minut w 180 stopniach C.Przepis na masę: Zagotować mleko, masło i cukier. Dodać rozrobioną mlekiem mąkę.Gorącą masą polać ciasto. Ciasto miodowe / masa / biszkopt / masa / ciasto miodowe. Można posypać cukrem pudrem.

Tagi: Ciasto miodowe, ciasta


#

fb

brak dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Snikers
Prosta i smaczna
Sałatka z kapusty na zimę

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10896436 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.