◄
Skład:
CIASTO
60 dag mąki
3/4 szklanki cukru
2 jajka
2 żółtka
20 dag Kasia
3 łyżki mleka
3 łyżki miodu
2 łyżeczki sody
1 cukier waniliowy
POLEWA ORZECHOWA
1/2 Kasia
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
20 dag posiekanych orzechów włoskich
Rozpuścić na małym ogniu i mieszając zagotować.
KREM I
1 budyń śmietankowy lub krem śmietankowy z torebki
KREM II
1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
Sodę i mąkę posiekać. Dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części.Trzy formy (20/30) wylepić cienko ciastem. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec razem z pozostałymi około 20 minut w temp.p. 180*C.Na pierwszy ostudzony placek nałożyć ostudzony budyń( ugotować jak w przepisie - zmniejszyć mleko o 1/3) lub rozsmarować gotowy krem z torebki.Na to drugi placek posmarowany karmelem ( puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować 2,5 godziny - ostudzić ). Na to trzeci placek z polewą orzechową.
Tagi: Snikers, ciasta
~ smakus: jadłem dzisiaj i wcale nie jest za słodki! pycha !!!
Dodano: 2011-12-28 18:16:36 Odpowiedz~ krystyna: Zamiast masy karmelowej można dać masę z jabłek z galaretką - jak w przepisie do przekładańca jabłkowego. Nie jest wtedy taki słodki.
Dodano: 2011-12-21 17:00:41 Odpowiedz~ dudi: wczoraj wypróbowałam przepis, pyszne to ciacho i nawet się szybko robi polecam
Dodano: 2011-11-20 14:03:45 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 12419893 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.