Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Snikers


Autor: brak  Dział: ciasta Dodano: 2011-11-02 16:00 -+
Snikers

Skład:
CIASTO
60 dag mąki
3/4 szklanki cukru
2 jajka
2 żółtka
20 dag Kasia
3 łyżki mleka
3 łyżki miodu
2 łyżeczki sody
1 cukier waniliowy

POLEWA ORZECHOWA
1/2 Kasia
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
20 dag posiekanych orzechów włoskich
Rozpuścić na małym ogniu i mieszając zagotować.

KREM I
1 budyń śmietankowy lub krem śmietankowy z torebki
KREM II
1 puszka skondensowanego mleka słodzonego

Opis:

Sodę i mąkę posiekać. Dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części.Trzy formy (20/30) wylepić cienko ciastem. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec razem z pozostałymi około 20 minut w temp.p. 180*C.Na pierwszy ostudzony placek nałożyć ostudzony budyń( ugotować jak w przepisie - zmniejszyć mleko o 1/3) lub rozsmarować gotowy krem z torebki.Na to drugi placek posmarowany karmelem ( puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować 2,5 godziny - ostudzić ). Na to trzeci placek z polewą orzechową.

Tagi: Snikers, ciasta


TAGI:

fb

brak dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Dorota: Piekłam,jadłam-pychota

Dodano: 2012-10-01 19:48:20 Odpowiedz

 ~ sbjg: pyszne

Dodano: 2012-10-01 12:08:52 Odpowiedz

 ~ smakus: jadłem dzisiaj i wcale nie jest za słodki! pycha !!!

Dodano: 2011-12-28 18:16:36 Odpowiedz

 ~ krystyna: Zamiast masy karmelowej można dać masę z jabłek z galaretką - jak w przepisie do przekładańca jabłkowego. Nie jest wtedy taki słodki.

Dodano: 2011-12-21 17:00:41 Odpowiedz

 ~ dudi: wczoraj wypróbowałam przepis, pyszne to ciacho i nawet się szybko robi polecam

Dodano: 2011-11-20 14:03:45 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 6228723 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.

stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ