Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego


Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Łazanki z kapustą kiszoną


Autor: Marta DST  Dział: dania Dodano: 2012-03-29 14:21 -+
Łazanki z kapustą kiszoną

Skład:
makaron typu łazanki (kupne lub zrobione samemu) 0,5 kg kapusty kiszonej 1 laska kiełbasy (lub wędlin, która zbywa w lodówce) jedna cebula olej 2 łyżki masła sól, pieprz

Opis:

Makaron gotujemy (ja zrobiłam własny: 2 szklanki mąki, jajko z letnią wodą około 0,5 szkl, zarabiamy ciasto,wałkujemy, składamy i kroimy łazanki).
Kapustę płuczemy 2 razy (zależy jak mocno kwaśna) kroimy, zalewamy ciepłą wodą i gotujemy do miękkości.
Cebule kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Gdy będzie złota dołożyć pokrojoną kiełbasę i jeszcze chwilę smażyć. Ugotowaną kapustę odcedzamy, dodajemy do cebulki i kiełbasy podsmażamy aby odparował nadmiar wody dodajemy masełko, doprawiamy sola i pieprzem. łączymy z makaronem. Smacznego!!:)

Tagi: Łazanki z kapustą kiszoną, dania


Galeria zdjęć (3)

Łazanki z kapustą kiszoną Łazanki z kapustą kiszoną Łazanki z kapustą kiszoną
TAGI:

Marta DST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Wątróbka z cebulką
Krokiety z pieczarkami i serem
Smalec domowy

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ mniam: marchewka tak ale pietruszka niekoniecznie ale muszę spróbować

Odpowiedz Dodano: 2012-03-31 08:16:53

 ~ Dorota Kowalczyk: Ja dodaję jeszcze marchewkę i pietruszkę.Pycha.

Odpowiedz Dodano: 2012-03-30 20:51:46


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4002724 gościem.
Poznaj nas RegulaminNeswetterLink⇒ © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.