Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Smalec domowy


Autor: Marta DST  Dział: inne Dodano: 2012-02-29 12:42 -+
Smalec domowy

Skład:
1/2 kg słoninki
20 dag boczku surowego
cebulka
ząbek czosnku
liść laurowy
sól;pieprz
majeranek

Opis:

Drobniutko kroimy słoninkę i boczek i wrzucamy na patelnię (można też zmielić, jak kto woli). Gdy patelnia wypełni się skwierczącym tłuszczem dokładamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę oraz roztarty z solą czosnek. Doprawiamy majerankiem, liściem laurowym, solą i pieprzem. Gdy skwarki będą brązowe przelewamy płynny smalec do naczynia. Najlepiej smakuje z pieczywem i ogórkiem kiszonym.

Tagi: Smalec domowy, inne


TAGI:

fb

Marta DST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Wiesiek: Ja dodaje jeszcze paprykę i carry dobre ale Dodałem ten link z wyszukiwaniem przepisów według autora "MOJE PRZEPISY" sprawdź jak działa?

Dodano: 2012-03-02 23:12:34 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 6546713 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.

stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ