Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Masa grysikowa do ciasta


Autor: Wiesiek  Dział: ciasta Dodano: 2016-03-24 21:27 -+
Masa grysikowa do ciasta

Skład:
3 szklanki mleka 7 - 8 czubatych łyżek grysiku (kasza manna) 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka masła 2 łyżki cukru pudru sok z cytryny kieliszek spirytusu lub cytrynówki

Opis:

Grysik ugotować na mleku z cukrem i cukrem waniliowym, po czym odstawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru na bardzo puszystą masę. Dodawać stopniowo po łyżce wystudzony grysik ucierając tak by połączyć masę. Na końcu dodać sok z cytryny i spirytus. Należy uważać,aby masło i wystudzony grysik miały mniej więcej jednakową temperaturę.


Galeria zdjęć (2)

Masa grysikowa do ciasta Masa grysikowa do ciasta


Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4076465 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.

Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.