Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Masa grysikowa do ciasta


Autor: Wiesiek  Dział: ciasta Dodano: 2016-03-24 21:27 -+
Masa grysikowa do ciasta

Skład:
3 szklanki mleka 7 - 8 czubatych łyżek grysiku (kasza manna) 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka masła 2 łyżki cukru pudru sok z cytryny kieliszek spirytusu lub cytrynówki

Opis:

Grysik ugotować na mleku z cukrem i cukrem waniliowym, po czym odstawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru na bardzo puszystą masę. Dodawać stopniowo po łyżce wystudzony grysik ucierając tak by połączyć masę. Na końcu dodać sok z cytryny i spirytus. Należy uważać,aby masło i wystudzony grysik miały mniej więcej jednakową temperaturę.


Galeria zdjęć (2)

Masa grysikowa do ciasta Masa grysikowa do ciasta


fb

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4090473 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.

Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres :© 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!. test

Szanowny Użytkowniku,

przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszych serwisów.
Zamykając ten komunikat, zgadzasz się na wskazane poniżej działania:
Stosowanie plików cookies i innych technologii w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu.
Zakres wykorzystywania plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki. Bez wprowadzenia zmian ustawień, informacje w plikach cookies mogą być zapisywane w pamięci Twojego urządzenia.

Podstawowe zasady korzystania z naszych serwisów zostały określone w tym regulaminie.