◄
Skład:
Do naleśników
mąka
mleko
jajko
szczypta soli i cukru
szczypta pieprzu
olej
Do nadzienia
50 dag mięsa mielonego (wołowe najlepiej)
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy (może być słoik mieszanki jarzynowej z kukurydza+ marchew+ groszek)
3 ząbki czosnku
2 cebule
1 łyżka przyprawy meksykańskiej
1-2 łyżeczki papryki ostrej czerwonej
2 łyżki przecieru pomidorowego
smalec do smażenia
ser żółty do posypania naleśników
Ciasto naleśnikowe robię „na oko”. Podane składniki zmiksować. Białko z jajek dobrze jest ubić na sztywną pianę, naleśniki są bardziej puszyste . Ciasto powinno być płynne, bez grudek przypominające rzadką śmietanę. Usmażyć naleśniki . Mięso podsmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę dusić. Cebule dobrze jest usmażyć na patelni i dodać do farszu, Dodać przyprawy, przecier pomidorowy oraz kukurydzę i fasolę (wraz z wodą z puszki). Dusić około 10 min. Farsz nałożyć na upieczone naleśniki i zwinąć. Naleśniki posypać startym żółtym serem i zapiec. Ja robię więcej porcji farszu zamrażam i mam gotowe na inne dni kiedy mam na nie ochotę. Można też pasteryzować, ale ja nigdy tego nie robiłem. Smacznego! Uwaga trochę kalorii to ma :)
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12777457 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.