Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego


Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Naleśniki Meksykańskie


Autor: Wiesiek  Dział: dania Dodano: 2012-02-24 19:05 -+
Naleśniki Meksykańskie

Skład:
Do naleśników
mąka
mleko
jajko
szczypta soli i cukru
szczypta pieprzu
olej

Do nadzienia
50 dag mięsa mielonego (wołowe najlepiej)
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy (może być słoik mieszanki jarzynowej z kukurydza+ marchew+ groszek)
3 ząbki czosnku
2 cebule
1 łyżka przyprawy meksykańskiej
1-2 łyżeczki papryki ostrej czerwonej
2 łyżki przecieru pomidorowego
smalec do smażenia
ser żółty do posypania naleśników

Opis:

   Ciasto naleśnikowe robię „na oko”. Podane składniki zmiksować. Białko z jajek dobrze jest ubić na sztywną pianę, naleśniki są bardziej puszyste . Ciasto powinno być płynne, bez grudek przypominające rzadką śmietanę. Usmażyć naleśniki .   Mięso podsmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę dusić. Cebule dobrze jest usmażyć na patelni i dodać do farszu, Dodać przyprawy, przecier pomidorowy oraz kukurydzę i fasolę (wraz z wodą z puszki). Dusić około 10 min. Farsz nałożyć na upieczone naleśniki i zwinąć. Naleśniki posypać startym żółtym serem i zapiec. Ja robię więcej porcji farszu zamrażam i mam gotowe na inne dni kiedy mam na nie ochotę. Można też pasteryzować, ale ja nigdy tego nie robiłem. Smacznego! Uwaga trochę kalorii to ma :)



TAGI: Naleśniki Meksykańskie Dania

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Deser śmietanowy
Majonez domowy
Szybki pasztet domowy

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ marzyc: Ale bym wchłonęła takiego naleśnika

Odpowiedz Dodano: 2012-03-02 10:12:39

 ~ mycha: bardzo dobre, polecam :zjem

Odpowiedz Dodano: 2012-02-26 07:22:36


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4002720 gościem.
Poznaj nas RegulaminNeswetterLink⇒ © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.