Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego


Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Parówki w cieście

Autor: Marta  Dział: dania Dodano: 2012-01-30 00:50 -+
Parówki w cieście

Skład:
25 dkg mąki
7 szt. parówek lub 14 serdelek
2 dkg drożdży
4 łyżki mleka
2 łyżki śmietany
1 jajo
1 łyżka oleju
1 łyżeczka cukru
szczypta soli

smażone grzyby z cebulą
ser żółty
zioła prowansalskie
świeża natka pietruszki
ketchup

Opis:

Drożdże rozmieszać z podgrzanym wcześniej mlekiem, dołożyć cukier i odstawić na chwileczkę do wyrośnięcia. Następnie do mąki dołożyć resztę składników wraz z tym rozczynem drożdżowym. Wyrobić ciasto, rozwałkować, pokroić na paski długości parówki, szerokości ok. 4cm. Posmarować białkiem, nałożyć smażone grzyby, położyć parówkę i zawinąć. Na wierzch ułożyć ser żółty, posypać ziołami i piec ok 30 min. (będą mieć kolor chlebowy. Po upieczeniu udekorować ketchupem, natką pietruszki, pomidorkiem. Można podać na liściu sałaty.

Tagi: Parówki w cieście, dania


TAGI:

Marta dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Wafel
Rurki
Zośka

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Dorota: bardzo smakowicie to wyglada

Odpowiedz Dodano: 2012-11-06 18:28:04

 ~ g5: [***]

Odpowiedz Dodano: 2012-11-06 18:27:10


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4002720 gościem.
Poznaj nas RegulaminNeswetterLink⇒ © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.