Rurki


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Rurki


Autor: Marta  Dział: ciasta Dodano: 2012-01-25 13:41 -+
Rurki

Skład:
Ciasto:
1/2 kg mąki
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 margaryna
1/2 szklanki śmietany

Masa do rurek:
2 szklanki mleka
2 śnieżki
2 galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody

Opis:

Z tych składników dobrze zarobić ciasto i wstawić na ok.. 1 godz. do lodówki, żeby dobrze schłodzić. Następnie podsypać mąką na stolnicy i rozwałkować ciasto na grubość 2 mm,a szerokość ok. 1,5 cm. Pociąć na takie paseczki i nawijać foremki rurek od cieńszej do grubszej strony. Z porcji wychodzi 30 rurek. Posypać cukrem pudrem.Przygotowanie masy do rurek:Śnieżki ubić i dołożyć do nich tężejące galaretki. Wypełnić rurki masą.

Tagi: Rurki, ciasta


#

fb

Marta dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Zośka
Śnieżka
Jeżyk

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10877113 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.