Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim


Autor: Wiesiek  Dział: inne Dodano: 2019-03-28 19:26 -+
Pasta jajeczna  z czosnkiem niedźwiedzim

Skład:
6 jajek 2 łyżeczki majonezu świeże liście czosnku niedziedziczonego leśny szczypiorek sól pieprz

Opis:

Dzisiaj dostałem od kolegi Jerzego świeżo zerwane liście czosnku niedźwiedziego i pączek dzikiego szczypioru. To zainspirowało mnie do wykonania mega pysznej pasty do kanapek. Przepis jest prosty, miksujemy blenderem wcześniej ugotowane na twardo jajka z dwiema łyżeczkami majonezu. Ja użyłem Kieleckiego, lobię jego wyrazisty smak. Do powstałej masy dodajemy umyte, osuszone z wody, posiekane liście czosnku niedźwiedziego i szczypioru. Ilość według uznania ja daje dosyć dużo i to jest wersja na kolację :). Przyprawiamy solą i pieprzem delikatnie mieszamy łyżką. Doskonale smakuje z świeżym pieczywem.


Galeria zdjęć (3)

Pasta jajeczna  z czosnkiem niedźwiedzim Pasta jajeczna  z czosnkiem niedźwiedzim Pasta jajeczna  z czosnkiem niedźwiedzim


fb

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 5830036 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.

stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ