Pierogi leniwe


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Pierogi leniwe


Autor: Wiesiek  Dział: dania Dodano: 2012-07-09 15:17 -+
Pierogi leniwe

Skład:
250 g twarogu 1 jajko 1 szklanka mąki

Opis:

Twaróg i jajko ugniatamy na jednolitą masę. Ja robię to ubijakiem do ziemniaków można mikserem. Dodać mąkę i zagnieść na jednolite ciasto podzielić na 4 części z których uformować kulki. Następnie zgniatamy je na ok 1 cm w wyniku czego powstają okrągłe placki, które dzielimy na 8 części. Wrzucamy pierożki do osolonej wrzącej wody i gotujemy przez chwile aż wypłyną na wierzch. Podajemy z roztopionym masłem. Ostatnio do ciasta wrzuciłem trochę drobno posiekanego szczypiorku. Pyszne pierogi i szybkie w przygotowaniu.

Tagi: Pierogi leniwe, dania


Galeria zdjęć (14)

Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe Pierogi leniwe

#

fb

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Pieczone ziemniaki
Naleśniki Gosi
Naleśniki Meksykańskie

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Dorota: Ja często robię te leniwe,gdyż mój mąż i córka bardzo je lubią.Robię je na słodko.

Dodano: 2012-10-01 19:58:26 Odpowiedz

 ~ Wiesiek: Może Dorota coś swojego tu dorzuci? chętnie bym wypróbował

Dodano: 2012-08-02 22:33:27 Odpowiedz

 ~ Dorota: Uwielbiam!!!

Dodano: 2012-08-01 20:23:36 Odpowiedz

 ~ słit: Równie dobrze smakują na słodko,polać zrumienioną bułką tartą z masłem i posypać cukrem

Dodano: 2012-07-17 10:27:12 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 12512782 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.