Ryba po japońsku


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Ryba po japońsku


Autor: Dorota  Dział: inne Dodano: 2013-05-26 02:04 -+
Ryba po japońsku

Skład:
Składniki: 1 kg filetów z mintaja lub morszczuka 1 słoik papryki kons.3\4 litra 1 słoik ogórków kons3\4 litra 4 średnie cebule Zalewa: 1 szkl. wody 1\2 szkl.oleju 1 puszka koncentratu pomidor. 4 łyżki keczupu 2 łyżki cukru 2 łyżki octu sól do smaku Składniki na ciasto: 3\4 szkl. wody 1\2 łyżeczki wegety 3\4 szkl.mąki 1 jajko

Opis:

Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do naczynia
i dokładnie roztrzepujemy mikserem lub trzepaczką.
Rybę myjemy,osuszamy -kroimy na kawałki;moczymy
w cieście i smażymy na gorącym oleju.
Ogórki,paprykę kroimy w słupki,cebulę w grubą
kostkę i razem mieszamy.Wodę gotujemy,dodajemy
wszystkie składniki zalewy i gotujemy 3 minuty.
Usmażoną rybę układamy na talerzu lub półmisku,
nakładamy pokrojone ogórki,paprykę i cebulę i to
zalewamy zalewą.Pozostawiamy do wystygnięcia.
RYBKA NAJLEPIEJ SMAKUJE ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM.

Tagi: Ryba po japońsku, inne


Galeria zdjęć (1)

Ryba po japońsku

#

fb

Dorota dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

JABŁECZNIK
Jagodzianki
Ciasto ze śliwkami

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ ania: jadłam rybę po grecku pychota! ta po japońsku wygląda również smakowicie

Dodano: 2013-03-13 08:25:20 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10864237 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.