Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Sok z pigwy Madzi


Autor: Magdalena  Dział: przetwory Dodano: 2013-10-11 20:36 -+
Sok z pigwy Madzi

Skład:
1 kg pigwy, 1,2 kg cukru.

Opis:

Pigwę myjemy, osuszamy i wydrążamy gniazda nasienne. Następnie za pomocą sokowirówki wyciskamy sok. Dodajemy cukier i zostawiamy na ok. 2, 3 dni aż cukier całkowicie się rozpuści - od czasu do czasu mieszając ( można lekko podgrzać, żeby przyspieszyć ten proces). Gotowy gęsty sok wlewamy do słoików i wkładamy do lodówki.


TAGI:

fb

Magdalena dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 5659038 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.

stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ