◄

Skład:
 1 opakowanie makaronu 
 podwójna pierś z kurczaka
 1 papryka żółta
 1 cebula
 1 opakowanie, mrożonka bukiet warzyw 
 1 słoik mieszanki trzyskładnikowej marchew, groszek i kukurydza
 2 łyżki lubczyku drobno posiekanego
 3 garście sera żółtego startego
 3 łyżki oleju
 małą śmietanę 12%
 4-5 ząbków czosnku 
 przyprawa Kebab, sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Pierś kroimy w paseczki, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kebabu, smażymy na patelni. Wysmażone na złoty kolor kawałki kurczaka przekładamy do innego naczynia.
Kroimy paprykę w kwadraciki śr.2x2 i cebulkę w pióra. Wrzucamy na patelnię wszystko włącznie z jarzynami, posypujemy solą i pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie robimy sos, rozgniatamy czosnek z solą i mieszamy ze śmietaną.
Tak przygotowany sos czosnkowy mieszamy z ugotowany, odcedzonym makaronem, posiekanym lubczykiem i tartym żółtym serem. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. 
Na makaron rozkładamy usmażone mięsko a na samą górę dajemy warzywa i posypujemy tartym serem.
Pieczemy w piekarniku 180 stopni, na dolnej półce ok 30-40  min.
Smacznego :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
STATSTYKA:
Jesteś naszym 17497489 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.
