Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Biały torcik Madzi


Autor: Magdalena  Dział: ciasta Dodano: 2014-04-08 21:47 -+
Biały torcik Madzi

Skład:
Biszkopt jasny: 5 jajek, 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Biszkopt ciemny: 5 jajek, 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 1,5 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe, 1 l mleka, 2 kostki masła. Dodatkowo: masa cukrowa z przepisu Marty pt. "Lukier plastyczny do dekoracji tortów" barwnik spożywczy czerwony

Opis:

Oddzielone białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka i nadal ubijamy. Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy, delikatnie mieszając. Pieczemy w temp. 170 stopni około 30 minut. Podobnie pieczemy ciemny biszkopt.
Budynie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy wystygną ucieramy z masłem i masa gotowa. Biszkopty należy przekroić i przełożyć masą.
Jeśli chodzi o dekoracje ciasta korzystamy z rewelacyjnego przepisu Marty. Biały lukier barwimy dowolnymi kolorami i bawimy się przy tym doskonale.

PS Pozdrowienia dla Marty:)


TAGI:

fb

Magdalena dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Sernik Madzi
Gulasz Madzi
Sok z pigwy Madzi

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ lola: fajowe te buty na torciku ciekawe jak smakują

Dodano: 2014-04-12 08:38:29 Odpowiedz

 ~ Marta DST: Wyszedł rewelacyjnie,profesjonalnie wykonane ozdoby,buciki ekstra, podoba mi się, pozdrawiam

Dodano: 2014-04-09 08:45:23 Odpowiedz

 ~ Wiesiek: Ładne te buciki

Dodano: 2014-04-08 20:16:18 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10870719 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 6.4 °C Prędkość wiatru: 11 km/h Kierunek wiatru: 176 °
Ciśnienie: 971 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ