Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Gulasz Madzi


Autor: Magdalena  Dział: dania Dodano: 2013-11-14 21:07 -+
Gulasz Madzi

Skład:
0,5 kg serduszek drobiowych, 15 średniej wielkości pieczarek, 2-3 ogórki konserwowe, 3-4 ćwiartki papryki konserwowej, 1 cebula, kilka gałązek pietruszki, kilka gałązek kopru, sól, pieprz, papryka w proszku (słodka lub ostra), vegeta - do smaku, niepełna szklanka wody oraz około 4 łyżki mąki - do podbicia.

Opis:

Serduszka kroimy wzdłuż na połówki i gotujemy około 30 minut. W tym czasie obieramy pieczarki i cebulę, kroimy je w plasterki i podsmażamy razem na patelni z odrobiną masła lub oleju. Po około 10 minutach przekładamy pieczarki do garnka z serduszkami i gotujemy razem jeszcze przez 10 - 15 minut. Paprykę i ogórki kroimy w niewielkie słupki i dodajemy do reszty. Pietruszkę oraz koper siekamy drobniutko i wrzucamy do garnka ( można zastąpić świeże zioła suszonymi). Po około 5 minutach podbijamy nasz gulasz ( do zimnej wody dodajemy mąkę i mieszamy tak, aby nie było żadnych grudek). Wlewamy wodę z mąką do gulaszu mieszamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą oraz papryką ( ja użyłam słodkiej, ale można wykorzystać ostrą jeśli ktoś lubi pikantne potrawy).
Gulasz należy podawać z pieczywem.

Smacznego!


TAGI:

fb

Magdalena dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 5659035 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.

stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ