Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Biszkopt kakaowy – przepis podstawowy


Autor: Wiesiek  Dział: ciasta Dodano: 2016-03-24 22:03 -+
Biszkopt kakaowy – przepis podstawowy

Skład:
7 jaj szklanka cukru 3 łyżki kakao ciemnego 5 łyżek mąki pszennej (czubate) 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)

Opis:

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Można dodać do białek szczyptę soli, aby piana lepiej i szybciej nam się ubiła. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier i miksujemy. Dodajemy żółtka i miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy mąkę przemieszaną z proszkiem i mieszamy, następnie wsypujemy kakao. Ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do blachy wyłożoną papierem do pieczenie i pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni. I ciasto gotowe :).


Galeria zdjęć (4)

Biszkopt kakaowy – przepis podstawowy Biszkopt kakaowy – przepis podstawowy Biszkopt kakaowy – przepis podstawowy Biszkopt kakaowy – przepis podstawowy


Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4076465 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.

Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.