Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Kapuśniak ze słodkiej kapusty


Autor: Marta DST  Dział: zupy Dodano: 2014-04-07 13:53 -+
Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Skład:
pół główki średniej kapusty włoszczyzna (marchew, pietruszka, por, seler, cebula) mały koncentrat pomidorowy 0,5 kg ziemniaków przyprawy (liść laurowy ziele angielskie pieprz i sól) małą porcje rosołową lub bulionu jak kto woli

Opis:

Umyte mięso zalewamy w garnku wodą, dodajemy pokrojoną włoszczyznę oraz przyprawy liść laurowy i ziele angielskie (ja daje je do zaparzacza do herbaty wtedy nie pływają w zupie). Gotujemy około 30 minut. W tym czasie szatkujemy cienko kapustę, kroimy w kostkę ziemniaki po czym dodajemy je do wywaru i gotujemy jeszcze 15 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Galeria zdjęć (3)

Kapuśniak ze słodkiej kapusty Kapuśniak ze słodkiej kapusty Kapuśniak ze słodkiej kapusty


fb

Marta DST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 6546340 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.

stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ