Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Kremówka


Autor: Aga  Dział: ciasta Dodano: 2011-11-19 12:47 -+
Kremówka

Skład:
CIASTO:
2 szklanki mąki
kostka margaryny
1/2 szklanki śmietany 36 % (ważne aby była zbyt wodnista)

MASA:
3/4 l mleka 3,2 %
1/4 kostki masła
3/4 szklanki cukru
duży cukier wanilinowy
1 budyń waniliowy
- 2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 całe jaja

Opis:

CIASTO:Składniki wysiekać na stolnicy, zagnieść, schłodzić. Podzielić na 2 części i rozwałkować na blaszki 25x40,ponakłuwać widelcem i upiec w temp.200°C piekarnika elektrycznego przez ok. 20 minut.(UWAŻAĆ przy wykładaniu z blachy ciasto bardzo kruche!)MASA:1/2 litra mleka zagotować z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym. W 1 szklance mleka rozmiksować pozostałe składniki czyli jajka, budyń oraz obie mąki, wlać to na wrzące mleko i ugotować jak budyń.Gorący krem wyłożyć na jeden placek, na to ostrożnie zsunąć drugie ciasto. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Tagi: Kremówka, ciasta


TAGI:

fb

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ marta: kremówka jest pyszna a krem jest bardzo szybki do zrobienia polecam

Dodano: 2011-11-20 14:39:21 Odpowiedz

 ~ gra: kocham kremówki! dzięki za przepis - wypróbuję ten, bo przeważnie piekłam w/g innego pozdrawiam smakoszy kremówek i właściciela tej strony.

Dodano: 2011-11-20 10:11:21 Odpowiedz

 ~ Wies: Pyszna aż ślina cieknie :-) Polecam!!!

Dodano: 2011-11-19 15:51:01 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 10870509 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 6.8 °C Prędkość wiatru: 13.7 km/h Kierunek wiatru: 221 °
Ciśnienie: 971 hPa Wilgotność powietrza: 97.5 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ