Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Snikers Agi


Autor: Aga  Dział: ciasta Dodano: 2012-05-19 19:15 -+
Snikers Agi

Skład:
Składniki na placki: 40 dag mąki (ok.2,5 szkl.) 20 dag margaryny 15 dag cukru (10 łyżek) 4 jajka (białka osobno) 3 łyżki śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Składniki na masę: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy 0,5 litra mleka 0,5 szklanki cukru 1 margaryna

Opis:

Placki:
Zagnieść ciasto, podzielić je na dwa placki i na każdy placek położyć kolejno: powidła (niezbyt grubo), białka ubite z 25 dag cukru, orzechy (15 dag na dwa placki). Placki piec przez ok. 20-30 minut w temperaturze 140-150 °C na złoty kolor.

Masa:
Z powyższych składników ugotować budyń i ostudzić go. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem w mikserze, można dodać kawałki czekolady.

Tagi: Snikers Agi, ciasta


Galeria zdjęć (5)

Snikers Agi Snikers Agi Snikers Agi Snikers Agi Snikers Agi

TAGI:

fb

Aga dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ jadłem:

Odpowiedz Dodano: 2012-05-27 21:57:50

 ~ Marta DST:

Odpowiedz Dodano: 2012-05-21 05:41:09

 ~ cukierniczka :): Ja mam ten przepis pod nazwą Pyszotka , można zamiast orzechów płatki migdałowe dać i już będzie "migdałowiec" Pyszność!!

Odpowiedz Dodano: 2012-05-20 08:01:55


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 6038383 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.

stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ