Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego


Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Zupa pieczarkowa


Autor: Aga  Dział: zupy Dodano: 2011-11-20 13:29 -+
Zupa pieczarkowa

Skład:
30 dag pieczarek
1 cebula
5 dag masła
15 dag makaronu np. łazanki
2 łyżki śmietany
natka pietruszki
ok. 1,5 litra bulionu lub wody

Opis:

Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać na cebulę, udusić - około 15 minut.Pieczarki przełożyć do garnka i zalać wodą (bulionem), zagotować.Na gotującą się zupę wrzucić makaron i ugotować do miękkości. Doprawić do smaku, solą, pieprzem, przyprawą typu, kucharek. Śmietanę rozprowadzić w kilku łyżkach gorącej zupy i dodać do całości.UWAGA: Zupę można ugotować w wersji bez makaronu i podawać z bagietką.

Tagi: Zupa pieczarkowa, zupy


TAGI:

Aga dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Kremówka
Snikers Agi
Sałatka warstwowa z kurczakiem i kapustą pekińską

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ smakoszka ;P: pyszna zupa udany przepis

Odpowiedz Dodano: 2011-12-07 18:43:58

 ~ Kur: Ale widać, że to z kurki domowej a nie tych sklepowych skór :-)

Odpowiedz Dodano: 2011-11-20 19:10:37

 ~ joo: ło... tłusta fra.....a

Odpowiedz Dodano: 2011-11-20 18:51:19


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4002724 gościem.
Poznaj nas RegulaminNeswetterLink⇒ © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.