Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Racuchy razowe


Autor: Marta DST  Dział: dania Dodano: 2016-06-21 11:24 -+
Racuchy razowe

Skład:
1,5 szklanka mąki pszennej razowej 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 50 gram drożdży 2 jajka 2 łyżki cukru olej do smażenia

Opis:

Mąki wsypać do miski,letnie mleko, rozpuszczone w cukrze drożdże i jajka.Wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia na minimum 30 minut. Przygotowane ciasto nakładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Jeśli ktoś lubi z jabłkami to można dodać do ciasta, ja proponuje z truskawkami, polecam smacznego.


Galeria zdjęć (5)

Racuchy razowe Racuchy razowe Racuchy razowe Racuchy razowe Racuchy razowe

TAGI:

fb

Marta DST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Marta DST: truskawka leży sobie na jogurcie naturalnym

Odpowiedz Dodano: 2016-07-08 16:30:42

 ~ Wiesiek: Oj jak smakowicie wygląda ten razowy racuch z truskawką na śmietanie

Odpowiedz Dodano: 2016-06-23 00:05:54


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4090475 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.

Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.

Szanowny Użytkowniku,

przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszych serwisów.
Zamykając ten komunikat, zgadzasz się na wskazane poniżej działania:
Stosowanie plików cookies i innych technologii w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu.
Zakres wykorzystywania plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki. Bez wprowadzenia zmian ustawień, informacje w plikach cookies mogą być zapisywane w pamięci Twojego urządzenia.

Podstawowe zasady korzystania z naszych serwisów zostały określone w tym regulaminie.