Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego


Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Ruskie pierogi


Autor: Anna  Dział: dania Dodano: 2011-11-09 23:34 -+
Ruskie pierogi

Skład:
Na ciasto:
400 g mąki
2 jajka
3/4 szklanki letniej wody

Na nadzienie:
750 g ziemniaków
250 g twarogu
2 cebule
2 łyżki masła
sól, pieprz

Opis:

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć z zmielonym twarogiem i przetartymi ziemniakami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, wyrabiać je przez ok. 5 minut. Następnie cienko rozwałkować, dużą szklanką wycinać kółka. Na każde z nich nakładać po łyżeczce farszu i dokładnie sklejać. Gotować w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oleju do momentu aż wypłyną na wierzch. Najlepiej smakują jak zrobi je mama :-)

Tagi: Ruskie pierogi, dania


Galeria zdjęć (2)

Ruskie pierogi Ruskie pierogi
TAGI:

Anna dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Pierożki pieczone z kapustą
Surówka z włoskiej kapusty

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ A.dusia: Te pierogi są świetne , najlepsze robi mama lub babcia

Odpowiedz Dodano: 2011-11-19 13:24:55

 ~ smakosz: Są pyszne!!!

Odpowiedz Dodano: 2011-11-11 10:18:15


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4002724 gościem.
Poznaj nas RegulaminNeswetterLink⇒ © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.