Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Surówka z włoskiej kapusty


Autor: Anna  Dział: salatki Dodano: 2013-10-21 21:10 -+
Surówka z włoskiej kapusty

Skład:
mała główka kapusty włoskiej 3 jabłka majonez musztarda sól i pieprz

Opis:

Włoską kapustę obieramy i kroimy na 4 części usuwając głąb. Następnie trzemy na tarce (najgrubsze oczka), solimy odstawiamy na ok 1 godzinę by kapusta zmiękła i puściła sok. Jabłka obieramy i trzemy na tarce też na najgrubszych oczkach. Gdy już kapusta zmięknie i puści soki wyciskamy ją w dłoniach dodajemy starte jabłka, kilka łyżek majonezu i łyżeczkę musztardy. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy pieprzem wedle smaku. Surówka gotowa.


Galeria zdjęć (3)

Surówka z włoskiej kapusty Surówka z włoskiej kapusty Surówka z włoskiej kapusty

TAGI:

Anna dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Marta DST: ja dodaje jeszcze marchewkę, żeby było kolorowo surówka jest pyszna polecam

Odpowiedz Dodano: 2013-10-22 14:03:07


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4036471 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.

Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.