Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




3BIT


Autor: MartaDST  Dział: ciasta Dodano: 2012-02-04 12:42 -+
3BIT

Skład:
2do3 paczek herbatników dużych (np. z Biedronki)
1 masa krówkowa gotowa lub zrobiona samemu ( przepis też się ukarze na stronce)
2 budynie śmietankowe
0,5 szkl cukru
0,5 litra mleka
0,5 margaryny
około 1 szkl śmietany 30%
1 śnieżka
0,5 czekolady

Opis:

Budyń ugotować z cukrem na mleku, wystudzić. Margarynę zmiksować z budyniem . śmietanę ubić ze śnieżką. Układać warstwami: herbatniki, masa krówkową, herbatniki, krem budyniowy, herbatniki, śmietana, starta czekolada, wstawić do lodówki, smacznego!!

Tagi: 3BIT, ciasta


Galeria zdjęć (6)

3BIT 3BIT 3BIT 3BIT 3BIT 3BIT

TAGI:

fb

MartaDST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ j.n.: Najlepsze wyjdzie na śmietanie 30%.Robiłam ze śnieżki i ze swojskiej śmietany ale efekt był gorszy i smak też.pozdrawiam.

Dodano: 2012-03-21 18:01:42 Odpowiedz

 ~ Marta DST: Ja robię te budynie na 0,5l mleka żeby był troszkę twardszy, ale można też zrobić jeden budyń jak w przepisie na opakowaniu.Śmietana to 30% do deserów (może być łaciata, zott itp), można tez śnieżkę ubić na mleku ale nie będzie taka sztywna jak na śmietanie 30%.

Dodano: 2012-03-20 08:02:41 Odpowiedz

 ~ hmy: Mam pytanie. Czy te budynie są na 0,5 l mleka i jakby tą Śnieżkę ubić na mleku a nie na śmietanie( a czy ta śmietana to ta do deserów 30% łaciata czy zwykła kwaśna śmietana może wystarczyłaby 18%).

Dodano: 2012-03-19 07:18:25 Odpowiedz

 ~ Aga:

Dodano: 2012-02-26 17:29:39 Odpowiedz

 ~ Wiesek: To jest mistrzostwo nie takie b. jakie ja zrobiłem. Jadłem pyszne polecam!!!

Dodano: 2012-02-04 21:53:17 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 6546979 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.

stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ