◄

Skład:
 1 litr mleka 3,5% lub 2% w butelce lub woreczku z krótką datą ważności nie UHT (chociaż tez z nie go wyjdzie ale nie takie gęste i dobre)
 2 łyżki zsiadłego mleka  do kupienia jak jogurt w kubeczkach lub  kefiru naturalnego z kulturami bakterii  
Zsiadłe mleko dodajemy do mleka i mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Po dwóch dniach mamy gotowe zsiadłe mleko. Możemy go spożyć od razu, lub zrobić domowy ser. Wystarczy podgrzać do wytrącenia się serwatki (nie doprowadzić do wrzenia) pojawią się grudki. Następnie odcedzamy na gęstym sitku lub przez gazę. zostawiamy tak na parę godzin i gotowe, pyszny domowy twarożek. Polecam Smacznego :)
 
 
 
 
 
 
STATSTYKA:
Jesteś naszym 17497405 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.
