Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Domowe zsiadłe mleko


Autor: MartaDST  Dział: inne Dodano: 2020-04-13 16:35 -+
Domowe zsiadłe mleko

Skład:
1 litr mleka 3,5% lub 2% w butelce lub woreczku z krótką datą ważności nie UHT (chociaż tez z nie go wyjdzie ale nie takie gęste i dobre) 2 łyżki zsiadłego mleka do kupienia jak jogurt w kubeczkach lub kefiru naturalnego z kulturami bakterii

Opis:

Zsiadłe mleko dodajemy do mleka i mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Po dwóch dniach mamy gotowe zsiadłe mleko. Możemy go spożyć od razu, lub zrobić domowy ser. Wystarczy podgrzać do wytrącenia się serwatki (nie doprowadzić do wrzenia) pojawią się grudki. Następnie odcedzamy na gęstym sitku lub przez gazę. zostawiamy tak na parę godzin i gotowe, pyszny domowy twarożek. Polecam Smacznego :)


Galeria zdjęć (1)

Domowe zsiadłe mleko


fb

MartaDST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!


Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 5651755 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.

stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.
:)
×
  Szanowny Użytkowniku,
używamy ciasteczek, aby zwiększyć Twoją wygodę korzystania ze strony. Poprzez klikanie w dowolny odnośnik na tej stronie zezwalasz nam na używanie ciasteczek. Zobacz naszą politykę prywatności ⇒ ZGADZAM SIĘ - PRZEJDZ DO SERWISU ⇒    NIE ZGADZAM SIĘ