◄

Skład:
 0,5 kg marchwi
 1/2 łyżeczki cukru
 1 łyżeczka soli
 łyżka mąk
 łyżka masła
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do rondla, zalewamy wodą tak by przykryła marchew. Dodajemy łyżkę masła, cukier, sól i gotujemy do miękkości. 
Do miseczki wlewamy 1/4 szklanki zimnej wody i mieszamy z mąką. Roztrzepujemy żeby nie było grudek i wlewamy do gotującej marchewki. Chwile gotujemy, mieszając by się nie przepaliła. Tak ugotowaną marchew można podawać na zimno i ciepło.
 
 
 
 
 
 
 
~ doda2xl: Jest pyszna-często ją podaję do obiadu. Czasem dodaję groszek.
Dodano: 2014-02-25 21:55:45 Odpowiedz 
STATSTYKA:
Jesteś naszym 17497334 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.
