Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej   OK, rozumiem  

Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego


Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Pomidorowa „Light”

Autor: Wiesiek  Dział: zupy Dodano: 2012-06-22 18:09 -+
Pomidorowa „Light”

Skład:
przecier pomidorowy 30% 180g duża marchew mała cebula woda 2l 3 łyżki ryżu lub makaron lubczyk 3 gałązki majeranek 2 goździki sól, pieprz, papryka słodka w proszku odrobinę cukru zielenina do posypania

Opis:

Pomidorowa bez tłuszczu, kostki rosołowej i innych współczesnych przypraw z glutaminianem sodu. Marchew obieramy i ścieramy na drobnej tarce wrzucamy do wody wraz z posiekaną cebulą i gotujemy ok 15 minut. Następnie wrzucamy pozostałe składniki, mieszamy, zagotowujemy i przyprawiamy według uznania. Przecier można wcześniej rozpuścić w odrobinie wody. Tak przygotowana pomidorowa smakuje niesamowicie i na dodatek bez grama tłuszczu a lubczyk zastępuje kostkę rosołową czy inne gotowe przyprawy. No! i po takiej zupie można się zadurzyć :).

Tagi: Pomidorowa „Light”, zupy


Galeria zdjęć (2)

Pomidorowa „Light” Pomidorowa „Light”
TAGI:

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Pierogi leniwe
Ogórki kiszone
Cebulaki

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Eliza: Uzywam lubczyku do wielu potraw, zupy, rosol, sosy , naprawde dosmacza potrawy super a rodzinka odwdziecza sie tym

Odpowiedz Dodano: 2013-02-26 03:46:02


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport

STATSTYKA:

Jesteś naszym 4002720 gościem.
Poznaj nas RegulaminNeswetterLink⇒ © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.